Setkání historických a retro kořárků

14.05.2023 17:00

SETKÁNÍ RETRO  A HISTORICKÝCH KOČÁRKŮ 

Oblíbenou akci  kterou již po šesté pořádá Spolek Historie Mimoňska zahájil starosta Petr Král spolu s předsedkyní Spolku  Lenkou Špačkovou. Zaregistrováno bylo 109 kočárku .Účastníci na připravených hlasovacích lístcích mohli podlé svého rozhodnutí vybrat a dát svůj hlas hlubokému ,sportovnímu a dětskému kočárku.  Pro účastníky byl  připraven bohatý hudební a taneční program. Vystoupily bubenice a tanečnice z České Lípy. K poslechu i k tanci hrála  DJ Martina Dejdar .Stánky přitahovaly oči a chuťové pohárky. Po prohlídce Retro Muzea byla k dispozici káva ,koláčky.
To vše  snímala a zaznamenala kamera TV Prima.
A protože se tato akce koná vždy před dnem matek tak  i  letos starosta Král rozdal do každého kočárku karafiat a od pořadatelu účastnice obdržely malý dárek-pernikový kočárek a špendlík-placku s upomínkou na setkání.
Těsně před 14 hodinou se průvod za asistence Městské policie Mimoň vydal na cestu po ulici U Hřebčína a pokračoval cyklostezkou přes park k místu konání Oslav zámeckého parku
Vyhodnocení kočárků v několika kategoriích uzavřelo letošní ročník a nezbývá, než se začít těšit na ten příští.
Pořadatelé děkují Městu Mimoň za finanční podporu ,Městu Ralsko za zapůjčení stolů a lavic a Kultuře Mimoň za plakáty a spolupráci.
Kočárky si můžete prohlédnout v Retro muzeu každé úterý od 13-16hodin,nebo v jiné dny po telefonické domluvě.Fotografie budou postuně doplňovány do galerie.

Veškeré fotografie z akce naleznete zde :

Setkáni historických a retro kočárku 13.5.2023 – Historie Mimoně - Spolek historie Mimoňska – album na Rajčeti (idnes.cz)



Více zde: https://www.historiemimone.cz/