Dny města Mimoně se nezadržitelně blíží

01.08.2012 14:22

Každoroční výroční oslavy města Mimoně jsou již na dosah, oficiální program už visí na stránkách města a kdo nemá internet, určitě se na něj mohl podívat v papírové podobě, neb mu určitě přistál ve schránce. Podívejme se podrobněji na program, který nás čeká.

Na první pohled pestrá nabídka zábavy po celý den až do pozdních večerních hodin, která se letos ovšem musí obejít bez dostihů. Samotné dostihy, které se letos nepojedou patřily (a možná ještě patřit budou) ke koloritu výročních oslav města Mimoně, a dost možná tvořily už jakousi tradici, ovšem magnetem pro Mimoňáky nikdy moc nebyly. Takže o ochuzení výročních oslav města Mimoně lze jen spekulovat.

Podívejme se spíš na nabídku zábavy a koncertů, která je jistě široká, ovšem v některých případech si potencionální návštěvník neumí představit, o co vlastě půjde. Pojďme se tedy na některé body programu podívat podrobněji:

Sobota 11.08.12 – náměstí 1. máje

14:00 Pavel Potápek – mistr světa ve show s biči. Co všechno dokáže můžete vidět a číst na těchto stránkách

14:45 Zora Jandová – Ryba z Havaje – Soubor písniček pro děti. Poslechnout ukázky si můžete zde

18:00 Koncert Marek Ztracený – tohoto interpreta asi netřeba představovat, nicméně pro ty, co nevědí je zde odkaz na jeho stránky

20:00 Koncert Těla – Instrumentální skupina z Liberce, na jejich oficiálních stránkách mají i natočená videa, takže styl hudby, jaký prezentují si můžete poslechnout už nyní. Krásné poslechovky.

Sobota 11.08.12 – Boží hrob

16:30 Koncert Solideo – toto je z vážnějšího soudku, na stránkách tohoto instrumentálně – vokálního souboru dobové hudby renesance, gotiky a baroka si také můžete poslechnout krátkou ukázku, popř. se o tomto souboru dozvědět více.

Neděle 12.08.12 – Boží hrob

15:00 Koncert X-TET opět vážnější hudby, tentokrát v podání vokální skupiny z Jindřichova Hradce. Pár ukázek jsem si na jejich stránkách poslechl a všichni, kdo máte rádi sborový zpěv, PŘJĎTE. Neváhejte, protože jejich zpěv – to je jedna velká nádhera.

Po celou dobu výročních oslav města Mimoně budou v městském muzeu otevřeny dvě výstavy a to Josefa Fouska a Radka Štandery. Oboje vřele doporučuji.

Výstava Josefa Fouska si nic nezadá se svým názvem „Obrazy duše“ krásné zajímavé černobílé fotografie, vlastně takové okénko druhého já.

Výstava Radka Štandery zase nadchne perfektní kompozicí a zpracováním krajinářské fotografie.

Všem přeji krásné zážitky při oslavách dne města Mimoně.