Velikonoční vycházka 7.4.2012

10.05.2012 08:22

Na úroveň počasí,které na nás v sobotním odpoledni cenilo ledové zuby a kropilo naší přibližně dvacítku účastníků (přesně jsem to nepočítala) a 3 trpělivé pejsky sněhem i mžením se nás vlastně sešlo dost. Vedoucího akce pana Honse nekomentuji, ten je patrně nezničitelný - naštěstí. Nebylo na něm vidět, že by strádal zimou jako většina z nás.
Já jako nový člen společenství  jsem se dozvěděla spóóóustu zajímavostí a novinek o poměrně malém kousku Mimoně a jeho objektech a lidech.

I když se ke konci procházky Mimoní počasí trochu umoudřilo a vyjasnilo se, vydržela jsem ještě celou Mírovou ulici (kde mě fascinoval znak zubu ve štítě domu, kterého jsem si nikdy nevšimla a kde je nyní prodejna masny) až k restauraci Ralsko a pak prchla domů do tepla na pořádný grog, abych se vzpamatovala ze zimy.
Zbylých 5 věrných ještě pokračovalo snad až k Božímu hrobu.
Protože jsem tuto procházku neodstonala musím konstatovat, že se mi líbila a dospěla jsem k tomu, že je lepší mít o něco více vrstev oblečení, které se případně dají odložit, než naopak. Ponaučení pro příště !!
To je asi vše, co bych k tomu mohla říci a těším se na další zážitky a poznatky z cest po našem městě a okolí.
Mějte se pohodově.

- Naďa Pánková -