Křest knihy "Procházkou po zaniklých obcích Ralska"

03.06.2019 10:15

Dlouho očekávaný křest knihy od člena našeho Spolku, Jaroslava Dvořáka, s názvem „Procházkou po zaniklých obcích“ se velmi vydařil.

V sobotu, 8. června ve 13 hod. se v Náhlově, v Muzeu vystěhovalectví do Brazílie, sešlo kolem 50 zájemců o knihu.

Členky Spolku historie Mimoňska  p. Špačková a p. Suchomelová přivítaly přítomné, byl představen autor knihy, pan Jaroslav Dvořák, který zároveň přečetl krátký úryvek z knihy. A pak už nastal čas  na křest knihy. Popřáli jsme jí u brazilské kávy, aby se dobře četla, prodávala a byla lexikonem pro zájemce o historii.

Jako vždy nechybělo něco dobrého k brazilské kávě, chlebíčky, ovoce a hlavně milá a přátelská atmosféra. Hosté se zapojili do diskuze, přátelé z Mnichova Hradiště nás pozvali na svou červencovou akci a  také došlo na společné foto před muzeem.

S některými jsme se prošli po naučné stezce , zkontrolovali jsme zdárný růst  vloni vysazené lípy, prohledli nově vznikající prostory v podkroví muzea , který bude věnován právě zaniklým obcím. Tyto prostory se slavnostně otevřou při Oslavách Horních vsi , jejichž 11 ročník se letos uskuteční 17. srpna.

Úžasnou atmosféru sobotního dopoledne podtrhl i příjezd děvčat na koních a zároveň příjezd vyznavačů motorkářského sportu. Zajímavé, zvláštně načasované setkání.

Knihu „Procházka po zaniklých obcí“ lze za 170 kč zakoupit v Muzeu vystěhovalectví do Brazílie v Náhlově, v Mimoni v bývalém Unibazaru na Husově ulici a po domluvě u p.Špačkové. Kontakt lenka.fogl@seznam.cz

 

Za Spolek historie Mimoňska  Lenka Špačková

www.historiemimone.cz