Historické kočárky jsou již minulostí

01.07.2017 13:07

Výstava kočárků, kterou pořádal Spolek historie Mimoňska, je minulostí. Od 18.6. do 30.6., tedy čtrnáct dní, uteklo jako voda. Kočárky, panenky, zavinovačky, kojenecké lahvičky,retro oblečení, mako kabátky, dupačky, košilky s vyšívanými límečky, nočníky, chrastítka, ale i dětské hry, maňásci, 60 let stará leporela, krasohledy… Také porcelánové talířky a hrníčky, to všechno bylo na naší výstavě k vidění.

Podle zápisů v návštěvní knize, byli tu hosté z Mostu, Bíliny, Cvikova, Doks, Dubé, České Lípy, Prahy, Krompachu, Žandova, Mladé Boleslavi, ale také další příznivci z Liberce  a Merboltic, samozřejmě z Mimoně. Samé potěšujíci vzkazy, které nám udělaly velikou radost. Nechyběly ani krásné obrázky dětí z MŠ Eliášova.
Pro návštěvníky výstavy jsme připravili několik hádanek. Na 4 kvízové otázky se sešlo opravdu hodně odpovědí. Který je nejstarší kočárek, nejstarší zavinovačka, co je povijan? Jedna z odpovědí byla, že to bylo zlobivé děcko a počet panenek a výstavě. Tento počet se dost lišil, přesto jsme vybrali 3 správné odpovědi a výherci obdrží malou pozornost.
U příležitosti zakončení bychom chtěli poděkovat kamarádkám, členům a příznivcům spolku, že si našli čas na převoz kočárků po vlastní ose do Klubu seniorů, ale i zpátky "domů",
Olince Galabové a jejímu týmu za velikou pomoc při instalaci výstavy, ale i dohledu při trvání výstavy. Také Lídě Svobodové za trpělivost a přípravu občerstvení. Za kulturní vložku dětem z MŠ Mírová, ale i Božence Kučové a jejím Babovřeskám za milé hudební pásmo.
Jsme nesmírně vděčni Sociálním službám Mimoně a Městu Mimoň za podporu a umožnění výstavy.
A pár vzkazů z návštěvní knihy, kterou rádi pročítáme.
HESKÁ VISTVA PANENEK A HESKYMENA-Vanesa, Lucka a Veronika
LÍBIL SE MI KOČÁR Z R.1955,PROTOŽE V TOMHLE JEZDILA BABIČKA, KDYŽ BYLA MIMINO- David
MOC HEZKÉ, SUPER NÁPAD.DĚKUJEME ZA VZPOMÍNKU......A o tom to je…

 

Za Spolek Historie Mimoňska Lenka Špačková a Blažena Suchomelová

 

Několik fotografií z převozu kočárků zpět "domů"