Další setkání v Náhlově 17. října 2015

07.10.2015 00:00
 
Na pozvánku jsme napsali: nečekejte přednášku, budeme si povídat. A tak se i stalo. Protože hlavním programem bylo vyprávění Jardy Dvořáka, který se z vážných důvodů nedostavil, museli jsme improvizovat.
Přivítání Lenkou Špačkovou, která za přispění pana Ottomanského ml. promítla DVD z Oslav Horních vsí (možnost zakoupení za 100kč), dále následovalo představení vlajky Horních vsí, která byla zhotovena podle vítězného návrhu paní Jany Havlíkové, ta také vlajku a její symboly představila. Vlajku do roka a do dne pokřtíme na akci Betlémské světlo, které letos bude 19.12, samozřejmě v Náhlově. Vlajka bude v muzeu společně s vlajkami Mimoně, Ralska a Brazílie.
Došlo na zhodnocení minulých akcí - návštěvy Brazilského velvyslance, návštěvy paní Margit Herrmannové, která v srpnu se svými přáteli navštívila Jabloneček, ale také vzpomínání a vyprávění, kdo všechno Náhlov navštívil - autobus Brazilců, hraběnka Hartigová se synem, Dolores Baťová a teď i brazilský velvyslanec.
Pan Ottomanský ml. nás seznámil s výskytem a pohybem vlků na okrese, povídali jsme si o dokumentu Vzpomínky tety Emmy, a pak už jsme zpovídali pana Králíka, zastupitele Ralska, který odpovídal na někdy všetečné otázky.
Čas od 10 do 13 hodin tak strašně rychle utekl, při brazilské kávě a štrůdlu a bábovce a koláčích…
Na úplný závěr ještě dorazila Krista Kafková, která vyřídila pozdrav od Margit Herrmannové a Spolku rodáků původních Horních vsí.
Další akce by měla proběhnout v listopadu, snad už dojde na slibované letecké snímky.
 
- Lenka Špačková -