Betlémské světlo 2019

14.12.2019 11:13
Závěr roku a opět, již tradičně v Náhlově v Muzeu vystěhovalectví do Brazílie a Horních vsí, které se zaplnilo do posledního místečka a pozdní příchozí již museli stát. Program Betlémského světla byl jako vždy. Zpívání koled se Seniorkami z Mimoně +1, přesun do  kapličky sv. Floriana, kde si mohli zájemci připálit do svých lampiček Betlémské světýlko, které z České Lípy přivezl ing.Polakovič. Vyzdobená kaplička, vystavený nádherný hliněný betlém, rozsvícené lampičky... Jak krásně  tam zněla Tichá noc, kterou si se seniorkami zazpívali všichni přítomní.
A pak už došlo v Muzeu u ozdobeného vánočního stromečku na rozlévání svařáčku. Některým do jimi přinesených „hrníčků s příběhem“. Ochutnávání cukroví, nemohla chybět brazilská káva, rozdávání dárečků , seznámení s nejbližšími akcemi v r. 2020. Také vyprávění a pár mouder o tradici Betlémského světla. Někdy bylo dost těžké upoutat pozornost téměř 60 lidí. Někteří byli v Muzeu poprvé  a tak absolvovali prohlídku se zasvěceným výkladem majitele, panem Ing.Polakovičem.
Jsme rádi za zpětnou vazbu, za pochvalu, že se vám v Náhlově líbilo. I letos tam vládla pohoda, klid a my děkujeme všem, kteří se zúčastnili, všem kteří mají  zásluhu za hladký průběh a všem příznivcům přejeme krásné, klidné pohodové svátky a šťastný nový rok.
A uvidíme se 9.1.2020 v 16 hod. na pravidelné schůzce Spolku historie Mimoňska v Klubu seniorů.

- za Spolek Historie Mimoňska Lenka Špačková -