2010 Betlémské světlo

30.01.2012 15:25

 

2010 Betlémské světlo

 

Betlémské světlo v Náhlově
 
 
19. 12. 2010 byl krásný mrazivý den a hodně sněhu. Do náhlovské kaple sv. Floriána, naší zásluhou, poprvé doputovalo Betlémské světlo. Pro nás šest, co jsme se zastavili v tomto předvánočním čase, Jardu, Evu, Františka, Wernera, Blaženu a Petra, to bylo hezké a originální odpoledne a ledacos jsme ve svém mladém věku dělali poprvé.
 
 
Ve škole bylo příjemné teplo od kamen, nechyběla vánoční výzdoba, cukroví, ovoce ani horká polévka. Bývalou školou se linula vánoční vůně. Hořely svíčky a hlavně Betlémské světlo a také zde byly krásně zabalené dárky. Na dveřích visel zvon „Splněných přání“, na který jsme si po krátkém posezení všichni zazvonili a něco si tajně přáli. Potom jsme se s Betlémským světlem a tištěným povídáním o něm a s lopatou vydali ke kapli. Světlo jsme nechali hořet pro další zájemce, řekli si něco o jeho historii, vyfotili se a hlavně si každý zazvonil na velký zvon v kapli a to není jen tak, správně ho rozhoupat, chce to cit. Procházkou jsme se přesunuli k Naučné stezce Horních vsí, ale tady nepomohla ani lopata, bylo opravdu hodně sněhu a nedalo se jí po můstku k soše projít. Udělali jsme pár snímků na můj telefon, protože foťák po přecházení z tepla do zimy už nefungoval.
Bývalá škola nás opět zvala do tepla, bylo to opravdu příjemné a nevšední setkání a tak po posezení a přání hezkých svátků jsme se kolem 17té hodiny rozjeli do svých domovů. A co vy ostatní, necháte se zlákat? Tak snad zase za rok!
 
Za všechny přítomné Suchomelová Blažena